Kachní prsa sous-vide 3x jinak
KACHNÍ PRSA NA VÍNĚ
Co budeme potřebovat:
- kachní prsa
- hříbky
- pórek
- máslo
- bílé víno vhodné na vaření
- sůl, pepř, kmín
Postup:
Kachní prsa očistíme a dáme do sáčku společně s kořením. Zatavíme a vaříme zhruba 4 hodiny v lázni o teplotě 57 - 67°C. Poté si na pánvi rozehřejeme máslo, orestujeme na něm houby a pórek, podlijeme bílým vínem. Servírujeme například s pečenými brambůrky nebo bylinkovou bagetou.
A jaké víno vybrat? Doporučujeme Sauvignon Blanc, Muškát nebo Tramín.
KACHNÍ PRSA NA POMERANČÍCH
Co budeme potřebovat:
- kachní prsa
- tymián
- třtinový cukr
- šťávu ze tří pomerančů
- kůru z pomeranče
- drůbeží vývar
- sůl
- hroznové víno bílé i červené
Postup:
Kachní prsa očistíme a vložíme do sáčku spolu s tymiánem. Ve vodní lázni s použitím například (Sous Vide - Steba) necháme zhruba 3 hodiny (teplota od 57 do 67°C). Poté prsa vyjmeme a nařízneme kůži. Prsa posolíme a prudce osmahneme na rozpálené pánvi. Ke konci smažení přidáme hroznové víno.
A teď ještě omáčka. Na pánev, kde jsme smažili prsa, dáme cukr a trochu pomerančové šťávy. Mícháme, dokud nevznikne karamel, pak přidáme zbytek šťávy, vývar a kůru, okořeníme podle chuti a vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
Doporučujeme servírovat s rýží.
KACHNÍ PRSA S PÓRKEM
Co budeme potřebovat:
- kachní prsa
- pórek
- máslo
- tymián/ rozmarýn či jiné podobné koření
- pepř
- sůl
Postup:
Připravíme si horkou lázeň podle preferencí (od 57°C do 67°C). Očistíme kachní prso, nakrojíme kůži, osolíme a opepříme. Maso dáme do sáčku společně s bylinkou a zavakuujeme.
Prso v sáčku dáme na hodinu do připravené lázně. Poté zvýšíme teplotu na 85°C a přidáme zavakuovaný pórek se solí, pepřem, lžící másla a bylinkou. Necháme opět hodinu v lázni.
Maso a pórek vyndáme ze sáčků, maso pak položíme na rozpálený gril kůží dolů. Až bude kůže křupavá, otočíme maso a přidáme pórek – necháme na grilu „dojít“. Podáváme s basmati rýží.
Přidáno do porovnání
Odebráno z porovnání